Varför göra det enkelt nÀr du kan göra det komplicerat

Homelidays.com: “Lyxvistelse i URUGUAY till lĂ„ga priser!”

Jag har redan haft möjlighet att hĂ€r ange att jag arbetade frĂ€mst med Celeonet som en webbhotelllösning, Ă€ven om det fanns nĂ„gra smĂ„ problem – snabbt löst – förra veckan.
Men det hÀnder ocksÄ att vi inte har nÄgot val, sÀrskilt nÀr kunden redan har valt sin vÀrd.

Och dÀr i allmÀnhet Àr det en katastrof eftersom vi mÄste slösa bort dyrbar tid pÄ att upptÀcka ett nytt grÀnssnitt, (Äter) hitta rÀtt Ätkomstkoder (som kunden har tappat varannan gÄng), stÀlla in parametrar som gÄr bra, och andra irriterande tekniska-skit vad som helst, ocksÄ pÄ grund av det faktum att vi inte gillar att skaka upp vÄra vanor för mycket, mÄste det sÀgas.
Jag har fallet idag, dĂ€r jag Ă€n en gĂ„ng mĂ„ste ta itu med favoritvĂ€rlden av nördar (jag svor att jag aldrig skulle tas tillbaka): OVH och dess ergonomi annan Ă„lder. Utan att det pĂ„verkar kvaliteten pĂ„ den hĂ€r vĂ€rdens tjĂ€nster, som har ett ganska gott rykteJag mĂ„ste sĂ€ga att deras hanteringsgrĂ€nssnitt Ă€r helt avskyvĂ€rt. Den typ av saker som för alltid kommer att Ă€ckla en nybörjare i denna bransch, och jag talar inte om den stackars vanliga killen som försöker publicera sin personliga webbplats. NĂ€r jag jĂ€mför OVH “Manager” med Celeonets kundomrĂ„de, vilket Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt enkelt, undrar jag fortfarande hur OVH kunde bli en av de franska ledarna inom webbhotell. Ingenting Ă€r enkelt, ingenting Ă€r uttryckligt, ingenting Ă€r intuitivt, nĂ€r du anlĂ€nder till din chef fĂ„r du inte ens tillgĂ„ng till PHPmyadmin, nĂ€r du fĂ„r din e-post för planen, hĂ€lften av lösenord (inklusive de för PHPmyadmin exakt), dĂ„ har du nĂ€stan ett lösenord per funktion (och ett e-postlösenord och ett FTP-lösenord och ett Myadmin-lösenord och …), för att inte tala om kundnummer som mĂ„ste anges vid varje telefonsamtal för support (anges inte heller). För att inte tala om det faktum att du inte har möjlighet att vĂ€lja dina lösenord, vilket pĂ„ Celeonet underlĂ€ttar uppgiften och mental memorering.
Kort sagt, hur man spenderar tvĂ„ timmar pĂ„ att distribuera en webb istĂ€llet för de fĂ„ minuter som krĂ€vs för din vanliga vĂ€rd …
Okej, okej, jag sÀger det eftersom jag Àr irriterad att vÀnta sedan i morse pÄ min kunds uppgifter sÄ att jag Àntligen kan distribuera deras webbplats och att OVH har skickat dem tvÄ gÄnger och glömt nÄgot varje gÄng (dÀr Jag saknar fortfarande Mysql-lösenordet, jag har Àntligen allt annat, det finns hopp), men jag garanterar att det finns nÄgot.

(Jag skriver det hÀr inlÀgget i tid, just i vÀntan pÄ ett e-postmeddelande frÄn OVH, som precis kom. Jag kommer tillbaka)