Med Gmail kan du nu skicka bilagor pÄ 25 MB

gmail-25

Visste du ? Inte jag: tills nu kan du skicka bilagor upp till 20 MB i storlek med Gmail.

Gmail har just ökat denna kapacitet till 25 MB, en storlek som tyvÀrr kan vara begrÀnsad eller till och med oförenlig med e-posttjÀnsten som anvÀnds av dina korrespondenter. Men Google, aldrig mindre Àn en parad, föreslÄr i det hÀr fallet att du bjuder in din mottagare till den ganska skakiga brevlÄdan för att vÀlja Gmail genom att skicka en inbjudan till honom.

gmail-25

Bild: Googles operativsystem

Enligt Googles operativsystem Àr lastmÀtaren Flash-uppladdare skulle inte fungera med filer som Àr större Àn 10 MB. PÄ den noten finns det nÄgot jag inte förstÄr: den hÀr funktionen, tillsammans med den som lÄter dig vÀlja flera bilagor med ett klick, fungerade pÄ min dator under nÄgra dagar försvann plötsligt trots att jag inte gjorde nÄgra Àndringar i mina Gmail-instÀllningar.