DĂ€r gillar jag till exempel Bill Gates

Bill Gates

Du som surfar regelbundet pÄ nÀtet, du har verkligen inte misslyckats med att mÀrka hur opopulÀra Bill Gates och Microsoft Àr och hur fashionabelt det Àr att visa en framstÄende avsky för dem, en hÄllning som dessutom skulle ha skalan med klangbrÀdan som skapats av bloggs explosion.

Och ÀndÄ nÀr jag lÀser detta, SÀger jag till mig sjÀlv att den hÀr killen sÀkert Àr lite mer tillrÄdlig Àn den alltför lÀtta karikatyren som görs av honom över hela nÀtet, och att den klÀnning av den stora satan som vi försöker fÄ honom att bÀra Àr kanske en lite för stor för killen.
Kort sagt, trots alla mina anstrÀngningar att vara som alla andra (ja, bloggvÀrlden frÀmst), kan jag inte hata Bill Gates.
VĂ€rre, jag skulle till och med uppleva en sorts konstig sak mot honom som jag tror att jag ringer lite sympati (ingen typ!), de vi upplever för idealister, de som har sin vision av vĂ€rlden och som har Ă€gnat sina liv Ă„t den (se Google …).
Och förresten undrar jag om de vars verksamhet bygger pÄ systematisk ideologisk motstÄnd mot Microsoft skulle vara lika generösa och ointresserade som de hÀvdar om de Àrvt till och med en liten del av deras förmögenhet. .

Empire of Good i L’Express